Vychází 2. díl knihy Nasraná Máma

Vychází 2. díl knihy Nasraná Máma

Vychází 2. díl knihy Nasraná Máma

Fanoušky nekorektního humoru tentokrát provede 1. rokem mateřství.

Tereza Maroušková 18. září 2022 od 14 hodin ve Vnitroblocku pokřtí druhou knihu, kterou opět vydává pod hlavičkou nakladatelství BWT Books. Autorka úspěšného blogu Nasraná Máma, jenž byl oceněn jako Mamablog roku 2021 a 2022, si získala čtenářky a čtenáře svým ironickým pohledem na radosti a strasti mateřství. Zatímco první publikace z roku 2021 mapovala období těhotenství, druhá Tereziina kniha je věnována prvnímu roku mateřství.

Fanoušci se mohou těšit na břitký humor, kterým autorka komentuje zázrak zplození a společnou “symbiózu” se svým synem. Za osobitým stylem vyprávění a nadsázky se ukrývá snaha odlehčit a odšišlat témata spojená s mateřstvím. „Nekorektní humor nemá hranice. Hranice humor zabíjí. Bohužel současný trend hyperkorektnosti se je snaží vytyčit a lidi, kteří je nerespektují, vystavuje na pranýř. Naštěstí v Češích je nekorektní humor natolik zakořeněn, že se nebojím o jeho přežití,“ komentuje Nasraná Máma svoji druhou knihu, která vyšla s podtitulem Nekorektní průvodce prvním rokem mateřství.

Na pozadí vtipných historek se Tereza Maroušková dotýká témat jako je mom shaming a osvobozujícím způsobem stvrzuje legitimitu toho, že k mateřství si každá žena hledá cestu po svém a není třeba ji v rámci komunity i společnosti jako takové odsuzovat: „Pod tlakem kultu supermatek propadají obyčejné mámy dneska úzkostem. Že nefungují na sto procent, chybují, neplní kvóty “předepsaného“ entuziasmu... Kladou si na sebe nepřiměřené nároky vytvořené na základě pozlátka, které prezentují jiné matky na sociálních sítích. Tuhle koncentraci dokonalosti je třeba pořádně naředit," vysvětluje Tereza Maroušková.

BWT Bros s.r.o.
U Hostavického potoka 17
198 00 Praha - Hostavice
IČO: 09898654
DIČ: CZ09898654
+420 777 823 881