Ohlédnutí za Cenou Hanzelky a Zikmunda

Ohlédnutí za Cenou Hanzelky a Zikmunda

Ohlédnutí za Cenou Hanzelky a Zikmunda

Díky našim autorům jsme se již podruhé zúčastnili vyhlášení Cestopis roku - Cena Hanzelky a Zikmunda, což je pro nás jako malé nakladatelství neuvěřitelný úspěch! Pro nás osobně je tato nominace velká výhra a navíc znamení, že naše práce dává smysl.

Loni se mezi pětici finalistů dostala Viktorka Rys alias Viktorčina Cesta tam s knihou Hory a nekonečno.

Letos to byli Tony Danilov - Kaif a Standa Havlíček - Hlas větru. Slavnostní vyhlášení proběhlo v nádherném sále zámku Dobříš. Místo není vybráno náhodou - právě zde totiž dvojice Zikmund a Hanzelka po návratu z cest po Africe a jižní a střední Americe psala své knihy.
Porota vybrala jako nejlepší cestopis roku 2021 - jak jsme již psali - knihu Standy Havlíčka - Hlas větru. Je to obrovské ocenění pro Standu a my jsme moc hrdí, že máme Standu ve svém týmu. Jsme stejně tak hrdí i na nominaci pro Tonyho.

Co k tomu všemu říká Standa?
„Když jsme se rozhodovali, zda Hlas větru přihlásit, ani v nejmenším jsem si nemyslel, že by mohl vyhrát. Koneckonců to není úplně kniha, kterou lze jednoznačně zařadit do kategorie cestopis. Necestují v ní totiž jednotlivci ani malé skupiny. Cestují v ní desetitisíce a statisíce lidí. Ne protože chtějí, ale protože musí. Musí utíkat za hranice své země a hledat bezpečí.
V Hlasu větru necestujete jenom do cizí země a k jiným lidem. V Hlasu větru, stejně jako v životě, najednou poznáváte, jaké to je, když svět přijde na návštěvu k vám. Přestože porota rozhodla už v polovině února, dostalo její rozhodnutí po napadení Ukrajiny Ruskem ještě další význam.“

Jak celý slavnostní večer vypadal, se můžete podívat na fotografiích Dan Materna fotograf.

Děkujeme moc našim autorům, pořadatelům, porotě i všem nominovaným za jednoznačně nezapomenutelný večer. A snad se brzy opět v této skvělé společnosti uvidíme.

Honza & Vláďa
BWT books

BWT Bros s.r.o.
U Hostavického potoka 17
198 00 Praha - Hostavice
IČO: 09898654
DIČ: CZ09898654
+420 777 823 881